Følg mig

Jeg var fornyligt så heldig, at overvære Kim Kristensen (dronnings ceremonimester og dansk officer) fortælle foredraget “Følg Mig” som hans bestseller-bog efterfølgende er baseret på, eller måske er det omvendt.

Det var spændende, hæsblæsende og voldsomt! Jeg kan i hvert fald sige, at hvis du mangler en spændende biografi eller en god bog om ledelse, så ville jeg sætte Kim Kristensens bog højt på listen!

 

 

Her kommer et lille uddrag, af nogle af de principper jeg fandt interessante!

 

Gå forrest

Sådan startede Kim Kristensen sit foredrag. For ham er det essentielt at en leder altid er synlig, er der hvor det gør ondt på medarbejderne og går forrest. Man kan ikke forvente at folk følger en, hvis man går bagved og skubber. Som leder er det altafgørende at man sætter et eksempel. At man er  blandt sine medarbejdere – ved hvad de føler, tænker og mangler.

Elsk dine medarbejdere

Og det sker ikke uden kærlighed.

Du finder ikke ud af hvad dine medarbejdere egentlig mener – hvor deres egentlige daglige problemer og kvaler er, uden at du involverer dig på et dybt menneskeligt plan. Morten Aalbæk kalder det platonisk kærlighed, Kim Kristensen snakker om at elske sine medarbejdere. Først i det sekund hvor du elsker dem, vil de respektere dig og måske elske dig tilbage. Og i det tilfælde vil dine medarbejdere gå igennem ild og vand for jeres fælles mission.

To niveauer op og to niveauer ned

I den forbindelse – både når man skal gå forrest men også når man skal respektere sine medarbejdere og elske dem. I den forbindelse må man have viden omkring de to niveauer over, men især de to niveauer under sig. Det er vigtigt at man ikke sidder til et strategimøde, og bliver enige om at vi alle sammen skal løbe lidt stærkere, uden at have konkret forståelse for om det er muligt.

Det handler også om, at dine medarbejdere er i stand til – og forstår – hvordan de skal udfylde en manglende medarbejders rolle, f.eks. ved sygdom eller anden fravær.

Alt i alt handlede mange af Kim Kristensens principper om gensidig respekt, om at lytte og forstå og en vilje til at gøre.

 

Skriv hvad i tænker!

Pinc – Vi bygger film

I 1999 fik mig og min kammerat Peter et kamera. Ikke et hvilket som helst kamera, et som kunne optage videofilm. Det brugte vi meget sparsomt, men det blev dog til lidt film. Alt fra stopmotion i modellervoks, live-action (stuntfilm i baghaven) til frag-movies i Counter-Strike.

Peter og Philip og det naturlige valg var således at starte P. Incorporated, kort P.inc Nogen storhedstid blev det vist aldrig til, men vi hyggede os meget og måtte, da skolen “tog fat” lægge projektet på hylden. Dog ikke før vi i 9. klasse lavede en animationspræsentation, hvor vi live interviewede vores egne karakterer.

Fast forward til 2016. Jeg har fjernet punktummet og lancerer nu Pinc. Mit eget lille bureau, som laver alt indenfor film og grafik. Med andre ord, vi bygger film.

Oulipo Horoskoper

Hvis du er pisse ligeglad med de få tanker jeg har lagt bag, så bare klik på billedet og få dig et auto-genereret horoskop. Ellers læs videre.

Efter at have færdiggjort Stine Pilgaards bog “Lejlighedssange” (en bog som du burde læse til sommer,) blev jeg vildt inspireret.

Jeg blev både fyldt med lyst til at forfatte og lege med ordene. Lyst til at læse endnu mere og især af Stine. Og lyst til at kombinere min tidligere kærlighed til Oulipo med hendes fortryllende horoskoper. Ser du, i bogen skriver Stine horoskoper for hvert “kapital”. Et horoskop for hver måned, i et år. De er herlige, skønne, komiske og spot on på samme tid. De er ironi og sarkasme på vers, jeg elsker alt ved det. Til tider virker de også lidt tilfældige, noget som fik mig til at tænke på den struktureret tilfældighed opnået gennem Oulipo.

Forsimplet fortalt går Oulipo ud på, at lave systemer der fordrer tilfældighed, og på den måde at “skabe” litteratur.

Således har jeg lavet en hjemmeside, som tilfældigt sammensætter 10 x 10 stykker tekst, til et horoskop.

Det er et eksperiment og altså ikke mit forsøg på at blive forfatter. Tag det eller lad vær’.

http://philipjensen.dk/OlipoHoroskop/

Fuldtids-mig

Den første januar stoppede jeg hos Designit og for at starte min egen fortæller-virksomhed op fra bunden. Med fokus på den gode historie, og den skarpe fortælling af denne.

Jeg har fået kontorplads ved siden af Godsbanen, og en masse spændende opgaver er begyndt at vælte ind, hvilket er super fedt!

 

Udover alle de spændende opgaver, kunne jeg godt tænke mig at fortælle helt normale – nede på jorden (eller oppe i luften) – historier om seje folk, i en lidt rå og uhøjtidelig stil.

Se videoen nedenfor, og kom forbi til en kop kaffe.